Don Gelato – Medembliks enige ambachtelijke ijssalon

Medembliks enige ambachtelijke ijssalon

Over Don Gelato

Mijn naam is Keith Lalor. Ik ben de trotse eigenaar van ijssalon Don Gelato. Per 1 januari 2014 is voor mij een jongens wens in vervulling gegaan, een eigen ijssalon!

Dit allemaal niet zonder de nodige voorbereiding vooraf.

In 2010 ben ik begonnen met een schriftelijke cursus via de Carpigiani Gelato University, uit Bologna Italiƫ. In 2011 ben ik 2 maanden lang naar het IJscentrum in Wageningen om deel te nemen aan de opleiding ambachtelijk ijsbereiding. Deze opleiding heb ik met succes afgerond.

Ik ben wat betreft het bereiden van Italiaanse ijs een perfectionist. Dus om ervaring op te bouwen mocht ik vrijwillig, een dag per week, ijsbereiden bij ijssalon Don Gelato onder begeleiding van de voormalige eigenaar, Dick van Benthem. Dit heb ik twee jaar lang gedaan.

Ik heb mee gedaan aan de wereld kampioenschap ijsbereiden in februari 2013 in Langarone, Noord- Italiƫ. Ik viel helaas deze keer niet in de prijzen, maar het was een fantastische ervaring.

Let op mijn woorden, ik ga door totdat ik de eerste prijs in ontvangst mag nemen !

Tegenwoordig sta ik alle dagen verse ijs te bereiden voor onze klanten, op de Nieuwstraat in Medemblik.

Kom gauw langs en proef hoe lekker ijs hoort te zijn,

Keith Lalor


Keith Lalor

Team Don Gelato